Семинарот за изучување на македонски народни инструменти го посетија и група Швеѓани

0
68

Познатиот инструменталист на традиционални народни музички инструменти Стефче Стојковски повеќе од 10 години во Охрид одржува семинар со учесници од странство, повеќето познати имиња од светот на музиката. На неговите семинари тој досега запознал над 800-тини странци со македонската традиционална музика и ора. Во својата досегашна успешна 30-ет годишна кариера преку настапите во Австралија, Америка, Канада, меѓу нив и на ЛОИ во Лондон па преку хуманитарниот концерт за настраданите од Чернобил во Украина успешно ја промовира и претставува и македонската култура и традиција.

повеќе на линкот