Иванка Илоски од Австралија истрча 110 км околу Охридското езеро

0
216

ВИСТИНСКА ХЕРОИНА :

ИВАНА ИЛОСКИ ТРЧАШЕ 101 КМ ОКОЛУ ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО!!

Иванка Илоски, родена охриѓанка, која повеќе од две децениии живее во Австралија, викендов траше УЛТРА МАРАТОН околу Охридското езеро во должина од 101.2 километри.

За тоа ѝ беа потребни повеќе од 11 часа константно трчање во правец Охрид – Струга – Ќафасан – Поградец – Свети Наум – Охрид.

СЕКОЈА ЧЕСТ ЗА СПОРТСКИОТ ДУХ НА ИВАНА!!!