Адриан Андоновски победник на австралискиот шампионат во бразилски џиу џитсу

0
272

Честитки до Адријан Андоновски за победата на државниот натпревар во бразилско Џиу Џицу (БЏЈ) кој ја претставува Ова е боречка вештина за борење слична на борење и џудо (без вмешаност). Адријан се натпреваруваше во АФБЏЈ (Австралија федерација на бразилското Џиу Џицу). Се пласираше на 1-то место и доби златен медал и титула државен шампион за машката дивизија Син појас Очигледно научил нешто или две од татко му Фил “Монго” Андоновски и чичко му Трајн “Бунче” Андоновски.