По повод Илинден во Сплит ќе се организираат „Денови на македонската култура ИЛИНДЕН“

0
163

Организирана е културна и забавна програма.

Ќе учествува Македонско културно уметничко друштво „ИЛИНДЕН“ од Демир Хисар.

Богатата програма ќе опфати песни и народни игри од цела Македонија.

Голема чест и задоволство е да ве поканиме на годинешните Денови на македонската култура ИЛИНДЕН 2022 година.

Покровители на настанот се Советот за национални малцинства Загреб, Сплитско-далматинската жупанија, општина Сплит и градот Каштела.