ЛУМОС – филмски летен едукативен камп

0
194

ОД 8.08 ДО 14.08, со времетраење од 7 дена, ќе се оддржи првото издание на ЛУМОС – филмски летен едукативен камп во организација на ТОРОС ФИЛМ СТУДИО, при извидничкиот камп во Охрид, близу населбата Даљан. Целта на кампот пред се, е на забавен, алтернативен и интерактивен начин да се едуцираат младите, кои во своето поле на интерес имаат гранка од филмската уметност.