Арт-перформанс на Александар Јанев и музичка селекција на Димитар Илиев

0
120

Денеска (7 јули, 2022 година), во рамките на „Гевгелиско
културно лето“, на платото пред Народниот театар, со почеток во
21:00 часот, ќе биде изведен арт-перформанс на гевгелискиот
скулптор, м-р Александар Јанев, под наслов „Битисување“.
Вајањето на скулптурата пред очите на публиката ќе биде
проследено со музичка селекција од Димитар Илиев.