Вечер на Македонско-Српско пријателство

0
212
Во Домот на војска во Вршац е отворена изложба на слики на Елизабета Георгиева Јорданоска од Белград.
Во уметничка програма се представи пејачка група Исток десет со македонски песни и членови на здружението со поезија на македонски автори.
Изложба ке биде отворена во текот на јули месец како дел на манифестација “Вршачко културно лето”