Mакедонските математичари се закитија со четири медали на јуниорската балканска математичка олимпијада

0
138

Македонски тим математичари освои четири медали на jуниорската балканска математичка олимпијада (ЈБМО) во 2022 година која се одржа во Сараево од 28 јуни до 3 јули.

Како што соопшти Сојузот на математичари на Македонија, Дамјан Давков освои златен медал, Леонид Тодороски, сребрен медал, а Димитар Фидановски и Марко Митевски освоија бронзени медали.

Повеќе можете да прочитате тука