Пикник во Müntschemier

0
197

Почитувани Македонци , После подолга пауза поради короната нашето друштво повторно се активира со стандардните програми кој што сме ги правеле . После забавата во Студен традиционално го организираме нашиот пикник . Затоа ве покануваме да дојдете на 19 јуни Недела кај стадионот во Мüнтчхемиер да се дружеме, забавуваме и заедно да ја продолжеме оваа наша традиција . Како и секој пат така и овој ке организираме Фудбал за деца , Активности со Карти и Шах , Влеченје на Јаже. Ве очекуваме во голем број.

Почеток од 12:00ч до 18:30ч.
Со почит Друштво “Македонија” од Аарберг