Македонските уметници од дијаспората во Крушево – се возобнови „Ликовната колонија на иселениците”

0
54

По пауза од околу 10 години во Крушево повторно се враќа „Ликовната колонија” во организација на Агенцијата за иселеништво на која учество зедоа 11 уметници од Македонија кои живеат во странство. Колонијата има за цел меѓусебно да ги вмрежи уметниците од дијаспората за понатамошни заеднички проекти од областа на културата.

повеќе на линкот