Министерот за мултикултура на Нов Јужен Велс, Марк Кјури одржа говор за достигнувањата и придонесите на Македонците во австралиското општество

0
142

Прилепчаните во Сиднеј, по подола пауза, поради пандемиските ограничувања, на свечена, вонредна вечер беа домаќини на бројни гости со потекло од сите делови на Македонија, како и на министерот за мултикултура на Нов Јужен Велс, Марк Кјури кој одржа говор за достигнувањата и придонесите на Македонците во австралиското општество.

говорот на линкот