„ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА КУЛТУРА ВО НОВИ САД“

0
149

Во рамките на 16.Манифестација „ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА КУЛТУРА ВО НОВИ САД“ во Културната станица „ЕЃШЕГ“ во Нови Сад, која е коорганизатор на овој настан, се одржува Вечер на изворна македонска песна на која ќе настапат Пеачка група „Исток 10“ од Вршац, Пеачка група од Стара Пазова, Женска пеачка група „Ми-Ла на штикли“ од Нови Сад и Женска пеачка група при АКУД „Соња Маринковиќ“ од Нови Сад