Како се прави најдобриот македонски вињак „Трајковски ВС“ по рецепт од 1922?

0
213

Произведен e по прадедови рецепти од 1922 година. На домашен начин, со двојна дестилација во традиционални бакарни казани, исто како што го правеле нивните претци. Вињакот на дестилеријата “Трајковски“, брендиран во модерни интернационални пакувања и имиџ на современ бренд со особено префинет шмек, е надалеку познат и признат. Ниту еден дипломатски прием не може да се замисли без овој алкохолен пијалок кој сите со уживање го дегустираат, за да потоа го прераскажуваат незаборавното искуство од овој македонски производ.

повеќе на линкот