Македонскиот јазик – Завет од нашите предци

0
124

Во организација на Македонскиот просветно-училишен одбор за Нов Јужен Велс, на 29 мај во Сиднеј беше одржана традиционалната свечена академија во чест на македонските и сесловенски просветители, светите браќа Кирил и Методиј во присуство на бројни ученици по македонски јазик, нивните наставници и родители и други гости,