,,Млади и одважни”

0
223

Авторките на петте кратки филма, во селекција на Гена Теодосиевска, го заслужуваат насловот  ,,Млади и одважни”. Во кино салата на КИЦ на Град Загреб, проекција и дебата која предизвика интерес за темите кои младите режисерки ги отвораат во своите дела. Посебна благодарност до Бранко Иштванчиќ, уредник на филмската и сценската програма, кој многу посветено работеше за да заеднички успешно го реализираме проектот.