Јунска чајанка на Македонската заедница во Австралија

0
248

Нашата Јунска Чајанка вчера беше прекрасен и информативен настан. Имавме Хенриета од Амбрела и Алета од Деменција Австралија која презентираа работилница за многу видови деменција. Публиката беше охрабрена да поставува прашања за подобро разбирање и управување со оваа состојба. Ова следуваше Ора и вкусен ручек. На сликата се Алетеа со толкувачот Добрила од Амбрела и нашиот женски културен комитет. Благодарност до сите кои присуствуваа.