Македонска Православна Црква Париз

0
217
ПОКАНАТА ВАЖИ за СИТЕ
 Прославата во чест на Светите браќа, Македонските и сесловенски просветители Кирил и Методиј !!!
 Добивањето на АВТОКЕФАЛЕН СТАТУС на нашата СВЕТА МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА – ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА !!!
РАСПОРЕД:
… 29 мај …
 НЕДЕЛА на СЛЕПИОТ
 СВЕТА ЛИТУРГИЈА
 10.30
По завршувањето на службата:
Благодарење на Бога и
Осветување на Славскиот Колач
ШВЕДСКА МАСА
СКАРА
ЗАКУСКА со ЛАДНИ ПИЈАЛОЦИ
НАСТАП на
ИГРАОРНА ГРУПА
нашите драги пријатели од РУАН
и од ИЛИНДЕН 1903
Повелете сите заедно да му заблагодариме на Милостивиот и Човекољубив Бог наш, за сите радости, јубилеи и историски моменти.
Со почит и љубов во Воскреснатиот Христос
отец Даниел, заедно со претседателот на ЦО – Владимир и целокупниот УО при МПЦО – “Св. Кирил и Методиј” – Пантан