„Танец“ замина на турнеја во Канада

0
368
СРЕЌНО ТАНЕЦ!
Утрово, нашиот најголем културен амбасадор, ансамблот Танец, замина на турнеја во Канада и Соединетите Американски Држави! Во период од две седмици ќе настапат на престижни сцени во театрите во Монтреал, Отава, Торонто, Детроит, Чикаго, Питсбург, Кливленд и Њујорк. Им посакуваме среќа и успешно претставување на нашата богата македонска фолклорна традиција!