Интерес кај Австралијанците за македонските поговорки

0
254

Вера Ѓорѓиева од Волонгонг, Нов Јужен Велс, која ја модерира Фб страницата “Growing Up Maco Style”, со над 30,000 следбеници,вели дека е изненадена од големиот интерес за македонските изреки кај Македонците во Австралија