Претседателот на ОМО „Илинден“ положи цвеќе на споменикот на Гоце Делчев

0
187

Претседателот на ОМО “Илинден”- ПИРИН / OMO “Ilinden”- PIRIN Кирил Тилев од градот Сандански и група Македонци од Пиринска Македонија денеска положија венец на споменикот на легендарниот апостол и идеолог на македонското ослободително дело, револуционер и демократ на 119-годишнината од неговото атентат.