Уметницата Ирена Паскали учествува на голема изложба во Хатинген

0
180

Драги пријатели уметници, еве неколку информации за моите групни изложби. Ако сте во областа, ќе се израдувам на вашата посета.

Од 29 април до 8 мај 2022 година, 75 уметници од областа Рур и гости уметници ќе ги претстават своите нови дела. Повеќе од 600 нови дела ќе бидат прикажани во историскиот Музички салон,во возбудливите катакомби и на надворешниот простор.

Присуство на уметници:

Пет 29.04, Саб 30.04, Нед 1.5. од 10 до 20 часот

Саб. 07.05., Нед. 08.05.2022 од 10 до 18 часот (или по личен договор)

Во деновите помеѓу двата викенда, музејот и уметничката изложба се отворени за посетители од 10 до 18 часот.

види линк