Документарен филм за печатењето на Зборникот од браќата Миладиновци

0
526

На следниот линк можете да го проследите  прикажување на филмот „160 годишнина од печатењето на Зборникот на Браќа Миладиновци во Ѓаково“ снимен од Друштвото „Браќа Миладиновци од Осиек“ кој претставува  колаж од разговори со бискуп,монс.Ѓуро Храниќ и бискуп монс. во мир Марин Сракиќ во режија на  Тони Балог.

Филмот претставува сведоштво за еден од најзначајните историски настани поврзани со ширењето на  вистината за македонскиот јазик и идентитет пошироко на Балканот

Целото видео можете да го проследите на следниот линк тука