Честитки за Весна Мирчевски од Сиднеј за освоеното 1 место

0
264
Честитки до Весна Мирчевски од Сиднеј за освоеното 1 место  на Royal Easter Show 2022- за нејзиниот влез во Western Calligraphy Open- Moderna
Весна влезе во дело напишано на кирилица и англиски јазик. Поемата „Љубовен Аган“ (Гори љубов) ја напиша нашиот претседател Наум Трајчески, а рачно изработена од многу талентираната Весна Мирчевски.
Благодариме на Весна што го прикажа нашиот прекрасен македонски јазик и ЧЕСТИТКИ за освоеното 1 место за оваа прекрасна уметност