Промоции на книги по повод 5 години од формирањето на МЛД „Ванчо Николески“ од Квинбијан

0
326
На 2.4.2022, по повод пет години од основањето на МЛД” Ванчо Николески” од Квинбијан и промоција на романот ВО ПОТРАГА ЗА БЕЛИОТ ЛЕБ од Велика Џангаловска(Гатсис)и стихозбирката ВО ПРЕГРАТКИТЕ НА ЉУБОВТА од Др. Емил Попјорданоски се одржа голема Поетска манифестација. На која присуствуваа преку шеесет љубители на македонскиот пишан збор.Петнаесет учесници се претставија со читање на поезија. Да не знаеш која од која е поубава.МЛД “ В. Николески” иразува голема благодарност до сите присутни како: поети, писатели, Црковни општини, организации и друштва. Исто голема благодарност до сите што донираа за да се реализира Поетската манифестација
онака како што доликува.
Од управата претседател: Наум Трајчески.