Уште една генерација матуранти по македонски јазик во Викторија

0
194

Дипломирани студенти во Викторија: македонскиот jазик е дел од нашиот идентитет и култура
„Вербалното и писменото разбирање на јазикот е многу важно особено за македонската култура, бидејќи знаеме дека имало толку многу време каде што требаше да се борите за признавање на културата и идентитетот…“, рече Бронвин Халфпени, труд. Член на Томастаун за време на церемонијата во Македонскиот конзулат во Мелбурн во чест на студентите од Викторија кои завршуваат настава на македонски јазик