ПРОМОЦИЈА ВО ЗАГРЕБ

0
309

Вчера во преполната сала на Македонската православна црква во Загреб се одржа уште едно претставување на книгата на Никола Рашиќ, „Македонија, историски и етнолингвистички аспекти“. Оваа книга е кофинансирана од страна на Загребската жупанија. Интересот беше исклучителен. Со песната на „Езерки“ и рецитирањето на стихови на Вјекослав Рит Бах настанот помина многу брзо.