44 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА МЛД „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ОД СИДНЕЈ

0
193

Денес се навршуваат 44 години од формирањето на Македонското литературно друштво “Григор Прличев” од Сиднеј: 44 години промовирање на Македонскиот јазик, 43 години библиотекарски услуги и 42 години издавачка дејност. Честит јубилеј драги – Прличевци. Со кренати глави и чист македонски дух одиме напред!