ПРОМОЦИЈА НА ДВЕ КНИГИ ОД ИСЕЛЕНИЧКИ ОД ХРВАТСКА ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО

0
498

Во организација и со поддршка на Агенцијата за иселеништво, се одржа  Промоција на книгите „Чувари на душата“ од Милена Златеска од Пула и „Во прегратката на љубовта“ од Мирјана Мајиќ од Задар, во Скопје. Авторките се претставници на Македонското културно друштво „Св. Кирил и Методиј“ од Пула“и Македонското културно друштво „Билјана“ од Задар.Печатењето на книгите финансиски е подржано од Советот за нацонални малцинства на Република Хрватска.