Настава по македонски јазик од далечина

0
3118

Почитувани,

Од оваа недела официјално започна наставата по македонски јазик од далечина кои ќе ги води Училиштето за странски јазици Логос Плус.

часовите по македонски јазик ќе се одржуваат по следниот распоред:

вторник (2 часа по 45 минути со почеток во 18 ч. по македонско време – основно ниво – описменување)

четврток (2 часа по 45 минути со почеток во 18 ч. по македонско време – напредно ниво)

петок  (2 часа по 45 минути со почеток во 18 ч. по македонско време – вежбии за комуникација, стекнувања знаења за македонската култура, уметност, литература, музика)

забелешка: сите пријавени  ученици може да присуствуваат на  сите часови;

часовите ќе се одржуваат на платформата GOOGLE MEET  на следниов линк кој е постојано валиден за часовите во  вторник, четврток и петок:

https://meet.google.com/cmv-yxiz-eed

Ве очекуваме  и секое добро!

Контакт:   biljana@minisel.gov.mk