МКД „Македонија“ од Љубљана по повод 8 Март организира изложба

0
208

По повод 8 Март-денот на жената, веќе традиционално МКД Македонија организира изложба на сликарка.Овој пат ја претставуваме ЛЕПА ЈОВАНОВСКА ПЕТРОВИЌ , членка на нашето друштво. Изложбата се отвара во петок 11.03.2022 во 18 часот во просторијата на МКД на Метелкова, со порака дека убавата уметност го победува секое зло. Се радуваме со заедничко доживување на нејзинате прекрасни слики, таа филозофска порака и оптимизам да ги споделуваме и шириме. Поканети!