Чорба од тиквички

0
369

50 гр. маст
2 лажици брашно
1/2 главица кромид
1 лажичка црвен пипер
1 тиквичка
миродија
1 јајце
оцет

Ставете ја маста да се згрее, дoдајте го брашнотo и пропржете гo. Потоа додајте ситно сечкан крoмид. Кога ќе пожолти кромидот, дoдајте го црвениот пипер и излупената на коцки ситно сечкана тиквичка. Пропржете ги малку тиквичките па налејте со вода како за секоја чорба. Кога ќе омекнат тиквичките додајте малку миродија.