Олеснати се мерките за Ковид за граѓаните кои патуваат во Италија

0
238

Министерството за Европа и надворешни работи соопшти дека Италија има одлучено да ги олесни мерките против Ковид за влез и излез од земјата.

Почнувајќи од 1 март, патниците кои одат во Италија нема да има потреба да  бидат ставени во карантин.

Сите лица кои сакаат да влезат во Италија, доволно е да поседуваат потврда за вакцинација со две дози.

За оние кои не се  вакцинирани, доволен е негативен ПЦР тест или потврда за прележан Ковид-19.