Нов дрворед на булеварот Илинден

0
212
????????????????????????????????????

ЈП „Паркови и зеленило“  засади нови квалитетни садници на булевар Илинден спроти градските бараки. Новиот дрворед е составен од квалитетни зимзелени и листопадни дрвја и дополнително ќе го зазеленат булеварот.

Град Скопје е силно фокусиран на подобрување на заштитата на животната средина. Нови зелени површини и садење на дрвја е дел од реализацијата на концептот за зелен и чист град, преку уредување на нови паркови, нови зелени површини, сезонски акции за садење на нови квалитетни садници и нови дрвореди во Скопје.