Здружението на Македонци „Вардар“ од Вршац организира „Вечер на поезија од македонски автори“

0
222
Во програмата учествуваат
Автор на книгата „Најдобар пријател“ од Михаило Прошевски.
Песни на Живко Стојановски и други автори ќе рецитираат членови на здружението и ученици кои посетуваат македонски јазик со елементи на националната култура во Вршац.
Во музичката програма на кафе Дарко Ристески.