Информации за полесно вадење македонски пасош во Австралија

0
350

Издавањето патни исправи за македонските државјани во Австралија ќе биде полесно и побрзо. Во иднина место да се чекаат мобилните станици за администрирање патни исправи, сите кои сакаат да дојдат до нова патна исправа тоа можат да го направат во надлежните дипломатскo–конзуларни преставништва на Република Македонија во Канбера и Мелбурн. Како ќе се одвива овој процес и кои документи се потребни слушнете во разговорот со Сања Зографска – Крстеска, Генерален конзул на Република Македонија во Мелбурн.