Повик за упис на ученици во етничкото училиште „11 Октомври“ во Јагуна

0
200
ДА УЧИМЕ МАКЕДОНСКИ
АЈДЕ ДА УЧИМЕ МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК
Почитувани родители и негуватели,
Најважната работа во одржувањето и изучувањето на Македонскиот јазик во Австралија сте вие, родителите. Да се чува македонскиот јазик значи да се чува и зачува македонскиот културен идентитет. Тоа е нашата македонска одговорност и обврска. Во соработничка и обединета организација, можеме да го задржиме македонскиот идентитет во Австралија.
Како можеме да ја спасиме Македонија и македонскиот јазик ако нашите деца и ние не зборуваме македонски?
Одговорот е во вас!
Запишете ги вашите деца во македонското училиште, и еден ден вашите деца ќе ви бидат благодарни!
Во иднина, кога ќе го слушнете вашето дете како зборува и го разбира македонскиот јазик, а тие велат „Јас сум Македонец“, ќе бидете горд родител и ќе знаете дека сте постапиле правилно за вашето дете/рен.
Не дозволувајте ова да биде последната генерација во вашето семејство која зборува македонски јазик.
Донесете го вашето дете/рен на часовите утре, сабота 12/02/2022 или било која сабота и нека почне да го учи македонскиот јазик.
Ви нудиме пробен период за да можете да проверите дали вашето дете/рен сака да продолжи да го учи македонскиот јазик. Првите два часови се бесплатни, а сигурни сме дека ќе сакаат да ги посетуваат нашите часови и да бидат меѓу своите македонски пријатели.
* Цената на часот за изучување на македонскиот јазик за Термин 1 е само 100 долари. Доколку имате Креативен ваучер, вашето дете/рен може да присуствува на Термин 1 БЕСПЛАТНО !!!
Ние сакаме да ги видиме вашите деца на нашите часови од Термин 1.
Се надеваме дека ќе се видиме наскоро!
ДА УЧИМЕ МАКЕДОНСКИ
АЈДЕ ДА УЧИМЕ МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК