Здружението на Македонци „Кирил и Методиј“ од Нови Сад објави конкурс за најубава фотографија од Македонија

0
380

Заинтересираните за учество на конкурсот потребно е да до 28. февруари пратат  впечатоци, убави приказни, путописи и фотографии од патувањето по Македонији кои го доживееа предходните година дена. Пристигнатиот  материјал Македонскиот информативен и издавачки центар ќе ги објави на својата ФБ страница и портал.

Бараме оригинални, иновативни и искрени приказни кои не се класична репортажа од патувањата. Немојте да опишувате знаменитости; пишувајте за себе и другите, за средбите  и контактите,за вашите и туѓите светови за разговорите и средбите  меѓу луѓето. Најубавите слики и приказни кои ќе ги одбере жирито ќе бидат наградени со убави и занимвливи награди, кажуваат организаторите.