Промовирана книгата „Македонци – војници на Кралството Србија 1914 – 1918, со своите животи ја испишаа историјата“ од Гојко Илиевски

0
188

Гојко Илиевски, председателот на Македонската заедница во Србија, авторот на книгата Македонци – војници Краљевине Србије 1914 – 1918. године, животима исписали историју, е издавач на книгата која излезе од печат во децембар 2021. година. Книгата е збирка на дописи во врска со активностите кој се спроведени со цел изградба на споменик како би се обележило јунаштвото на Вардарскиот батаљон. Од 1300 војници Македонци во Вардарскиот батаљон колку биле мобилизирани од Македонија загинале 1295 на возраст до 24 години.