Посета на Здружението на Македонци „Кочо Рацин“ на Пожаревац

0
293

Пожаревац, 30. јануар 2022.година, во посета на председателот на Македонската заедница Гојко Илиевски, превземање на примероците на книгата Македонци – војници Краљевине Србије 1914-1918. година, животима исписали историју, донирани од Македонците од Швајцарија. Состав на делегацијата која ја обави посетата Лидија Демниева, Душко Јаневски, Бранко Милошевски.