Водици во Париз

0
480
На денот кога Светата Православна Црква го слави споменот на Светото Христово Крштение во водите на реката Јордан, во нашата Црква беше отслужена Света Литургија со Голем Богојавленски водосвет и Светиот и Животворен Крст беше положен во вода и истиот оваа година заврши во рацете на Angel Trajcev .
Божјиот благослов нека биде на него и неговата фамилија, на сите кои скокаа по крстот, на сите присутни и на сиот верен наш народ православен.
🕀 БОГ се ЈАВИ 🕀
🕀 НАВИСТИНА се ЈАВИ 🕀