Во МОЦ „Свети Кирил и Методиј“ во Гетеборг одбележан празникот Водици

0
197
Македонската православна црква св Кирил и Методиј од Гетеборг на ден 2022 01 19 го обележи празникот Богојавление (Водици) со Фрлањето на крстот во водите на езерото во(Bergsjö) за овој празник беа пријавени 6 луѓе од овие пријавени најбрзо стигна до крстот Марјан Матевски …. на Марјан му посакувам радост исто така и на неговата фамилија.Исто така му посакуваме и на сите учесници кои се такмичеа на овој празник и на овој свечен чин здравје среќа и бериќет. И овде сакам да ги напомнам и нашите верници и пријатели што беа присутни за овој наш убав празник БОГОЈАВЛЕНИЕ. Бог се јави.
Преседател Милан Стојчевски