Прослава на Водици во Џилонг

0
222

Беше чест да се води 50-тата поворка Водици на Македонската заедница Илавара денес. Според македонските православни верувања, Водици (познато и како Крштевањето на Исус Христос) го претставува денот кога Свети Јован Крстител го крсти Исус Христос во Јордан. Крштевањето во Православната Црква претставува духовно раѓање и почеток на човечкиот живот во вера. Честитки Јаков Стерјовски за вадењето на крстот кој според традицијата ќе добие година на среќа и среќа. Со Cr Lou Stefanovski, Rev Илијевски Роберт и Anna Watson MP – Member for Shellharbour.