Прослава на Водици во МПЦ „Свети Димитрија“ на Флорида

0
302
Драги верници, ве покануваме во Среда 19ти Јануари на Божествена Литургија во спомен на големиот Црковен празник БОГОЈАВЛЕНИЕ – Водици . Службата ке се одржи во 10:30 часот и после следува осветување на водата.
Dear parishioners we are inviting you on Wednesday January 19th to our Divine Liturgy service for our Lord Jesus Christ EPIPHANY. After the service we are blessing the waters.