Прослава на Водици во МПЦ „Свети Климент Охридски“ во Торонто

0
264
Вторник, 18 јануари – Водокрст, Богојавленски водосвет – 10 часот;
Среда, 19 јануари – Богојавление – ВОДИЦИ, Божествена литургија со Богојавленски водосвет – 10 часот;
Четврток, 20 јануари, Св. Јован Крстител – Божествена литургија – 10 часот.
Tuesday, January 18, Blessing of the waters-Vodokrst – 10am;
Wednesday, January 19, Baptism of our Lord Jesus Christ – VODICI, Divine Liturgy – 10am;
Thursday, January 20, St. John the Baptist, Divine Liturgy – 10am.