МПЦ „Света Богородица“ од Кембриџ го прослави Божик

0
279
Христос, нашиот Спасител, се роди!
Среќен Божиќ!
Раѓањето Твое, Христе Боже наш, го озари светот со светлината на познанието; во неа, пак, оние што на ѕвездите им служеа, од ѕвездата се учеа, Тебе да Ти се поклонуваат – Сонце на правдата, и Тебе да Те познаат, Исток од висините: Господи, слава Ти.