Божик одбележан и во Париз

0
392
Мудреци од исток доаѓаат
дарови да принесат достојни !!!
Се е спремно и подготвено за
Раѓањето на Нашиот Бог и Спасител !!!
Упатувам огромна БЛАГОДАРНОСТ до дечките кои набавија ГРАНЧИЊА, до ЖЕНИТЕ кои ги направија БАДНИКОВИ и секако до дечките од Tobi Nettoyage кои ја средија и исчистија Црквата.
 У Т Р Е
☧ Б А Д Н И К ☧
🕀 ВЕЧЕРНА БОГОСЛУЖБА 🕀
 18.00
* Црквата ќе биде отворена до 20.00 часот и секој кој сака, може да помине да си земе БАДНИКОВО ГРАНЧЕ !
… 07 јануари … ПЕТОК …
☧ РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО ☧
☩ Б О Ж И Ќ ☩
🕀 СВЕТА ЛИТУРГИЈА 🕀
 10.30
* Традиционално делење на ПАКЕТЧИЊА за СИТЕ ДЕЧИЊА !!!
… 08 јануари … САБОТА …
☧ Собор на Пресв. Богородица ☧
🕀 УТРЕНА БОГОСЛУЖБА 🕀
 10.30
 09 јануари … НЕДЕЛА …
☩ СВЕТИ СТЕФАН ☩
🕀 СВЕТА ЛИТУРГИЈА 🕀
 10.30
СИТЕ сте ПОКАНЕТИ и ДОБРЕДОЈДЕНИ
* при постетата на Храмот, ЗАДОЛЖИТЕЛНО да ги почитувате пропишаните санитарни мерки
со почит и љубов во
Христа Овоплотениот
о. Даниел Стојчевски
🕀 ХРИСТОС ПОМЕЃУ НАС 🕀