Оливера Јовановска: “Лавиринт на вистината” е “огледало на мојата душа”

0
274

Поетесата и писателка од Мелбурн, Оливера Јовановска неодамна го издаде своето прво прозно дело “Лавиринт на вистината”. Авторката на романот за СБС радио зборува за нејзиното дело за кое вели дека освен занимливост и возбудлив наратив нуди и сериозни психолошки опсервации на опишаните ликови. Инаку, Оливера е автор и на збирките поезија “Неостварена љубов” и “Магични љубовни зборови”.

Интервјуто го реализираше Васе Коцев ,

Целото интервју можете да го проследите на линкот тука