Ѓоко Здравески заврши со просек 10, сега е на „Сорбона“: Ги учи македонските студенти од цел свет

0
360

Тој има завршено на Катедрата за македонска книжевност и јужнословенски книжевности при Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје и е првенец на својата генерација. 

За време на студирањето, некои предмети биле толку обемни што била потребна цела година за да се подготват.
Тој ја имал среќата да му предаваат некои од врвните имиња од македонската книжевност, кои, за жал, веќе се починати.

Автор на текстот е : Биљана Стојановска

Повеќе можете да прочитате на следниов линк тука