Новогодишна и Божикна честитка од МКД „Слобода“ од Аделајд

0
396
На нашите поддржувачи им посакуваме многу Среќен Божиќ и Среќна Нова Година!
Имавме една од нашите најуспешни години досега, домаќин на нашиот сопствен мултикултурен фестивал во март, КУЛТУРЕН фестивал и настап на голем број културни фестивали во Аделаида во текот на целата година!
Исклучително сме благодарни на владата на СА за поддршката на нашата заедница во организирањето на КУЛТУРЕД Фестивалот кој беше многу успешен настан со прекрасен одзив и со висококвалитетни настапи. Им благодариме на сите културни групи и бизниси кои учествуваа и на оние групи кои ја реципроцираа поканата да настапат на нивните фестивали!
Благодарни сме и што учествувавме на двогодишниот Мултикултурен фестивал воден од Multicultural Affairs, кој е еден од нашите апсолутни омилени фестивали за настап на. Беше многу горд ден да ја претставиме нашата култура на главната сцена пред јавноста, и тоа беше еден од нашите најдобри настапи оваа година!
Исто така, им посакавме добредојде на голем број нови и вратени членови во нашиот ансамбл оваа година, од кои сите се исклучително талентирани, ентузијасти, посветени и луѓе кои поддржуваат. Без неделната (а понекогаш и среднонеделна) посветеност на нашите членови и нивните семејства, немаше да можеме да ја постигнеме нашата цел за препознавање и промовирање на традиционалниот македонски фолклор преку песна и ора.
Ви благодариме, ве цениме и се надеваме дека ќе продолжиме со нашиот успех и во иднина, се во име на фолклорот!