Во Риека одржано предавање по повод 100 години од раѓањето на Блаже Конески

0
612

Во очи на роденденденот на Блаже Конески, пригодно предавање одржа м-р Билјана Стојановска, лектор по македонски јазик на Филозофскиот факултет во Ријека. Предавањето се одржа во организација на Советот на македонското национално малцинство за град Загреб, во Конференциската сала на МПЦ во Загреб. Се обрати и Претседателката на сСоветот, госпоѓата Тинка Крстева Барбутов.